Advertentie

Artikel

KMPlayer introduceert Connect: streaming van pc naar mobiel

Sophie Notten

Gepubliceerd

De populaire muziek- en video-app KMPlayer is geüpdatet met een nieuwe feature, genaamd Connect. Deze toevoeging verandert je pc in een media server zodat je vanaf je Android– en iOS-apparaat toegang hebt tot al je bestanden.

KMPlayer Connect is geen cloud-dienst, in plaats daar van streamt het programma direct van je computer naar je mobiele apparaat. De ontwikkelaar claimt dat dit sneller gaat dan de meeste cloudservices, alhoewel het alleen werkt als je pc aanstaat. Zodra je Connect inschakelt ontvang je een pincode en stel je een eigen wachtwoord in. Met deze twee codes heb je op elke afstand toegang tot de bestanden op je computer. Dit betekent ook dat je deze documenten kunt delen met iedereen die je jouw inlogcodes geeft.

KMPlayer introduceert Connect: streaming van pc naar mobiel

KMPlayer is een gratis applicatie voor Windows, Android en iOS. Evenals BS. Player en VLC media player ondersteunt het programma een groot aantal bestandssoorten en codecs, zodat je vrijwel alle muziek en video’s kunt openen zonder deze te hoeven converteren. Dankzij deze dienst hoef je voortaan geen grote bestanden meer op USB-sticks te bewaren of via de cloud te versturen. Het nadeel is dat het streamen duur kan zijn, tenzij je Wifi gebruikt.

Volg mij op Twitter via @SophieNotten

Misschien interesseert je ook